Hoppa till innehåll
Hem » Nyheter » Tips och tricks för garaget

Tips och tricks för garaget

   

  Du vill ha ett garage men undrar hur du ska ta dig från A till Ö. Med monteringsfärdiga garage är det enklare än du kan ana och här kommer din guide i djungeln!

  Nyckelfärdig leverans av garage

  Björklidens erbjuder färdiga byggsatser som gör det enkelt att montera ihop ditt drömgarage. Allt du behöver är ett par goda vänner och den monteringsbeskrivning som förklarar steg för steg hur du ska sätta ihop ditt garage. Monteringsbeskrivningen får du vid köpeavtal i god tid innan, så att du i lugn och ro kan kika igenom beskrivningen och få en tydlig bild av hur du och dina vänner ska ta er an projektet.

  Montera våra garage

  Att montera våra garage är enkelt då de levereras i den högsta färdighetsgraden. Det betyder helt enkelt att väggar kommer med färdigt hål för dörr och fönster, inkl. utvändigt foder. Dörr och fönster är dock inte monterade. i väggarna, för att undvika transportskador. Byggelementen är oftast 2,4 meter breda och sätts smidigt ihop av dig och dina vänner. Det krävs därför inga byggkranar, vilket förstås också håller ned kostnaden. Ett tips är att börja med att studera följesedeln för att se vad som ingår och veta i vilket paket du hittar vilken del, för snabbare montering. Med vår långa erfarenhet kan vi med säkerhet säga att våra garage är riktigt bra konstruerade och enkla att montera.

  Våra garage innehåller

  Vi vill att ditt garage ska bli precis som du önskar och erbjuder därför många olika typer av material. Söker du någonting annat än vad som ingår går det fint att göra tillval enligt dina specifika önskemål. När du köper ett monteringsfärdigt garage innehåller det allt du behöver, inklusive spik, skruv och vinkelbeslag, för smidig och snabb montering. Vad föredrar du? Profilpanel, lockpanel, ribbpanel eller enkelfas fals? Vi kan även erbjuda olika typer av tak med varierande lutning, exempelvis sadeltak med 25° eller 38° taklutning, valmattak eller pulpettak. Hängrännor finns i en rad färger så att du själv kan välja vad som ger ditt garage dess yttersta finish!

  Sätt din prägel på ditt drömgarage

  Färgsättning är riktigt roligt! Vår panel levereras som standard grundmålad men går även att få omålad. Kanske vill du att ditt garage ska ha samma färg som ditt bostadshus eller också vill du hellre bryta av med en annan färg. Väljer du färg med hjärtat kommer du att vara nöjd länge. Ett tips är också att välja en färg av god kvalitet, så står sig resultatet längre. En mycket populär färg, särskilt i lantliga miljöer, är falu rödfärg. Är du sugen på att måla med falu rödfärg rekommenderar vi att du väljer omålad panel för bästa resultat. Detsamma gäller om du har tänkt använda lasyr. Möjligheterna är oändliga!

  Att måla är roligt

  När du har monterat ihop ditt garage är det dags att måla. Vi rekommenderar att du målar ditt nya garage inom nio månader för att det inte ska skadas av fukt. När väderleken tillåter gäller ju snabbare desto bättre, som alltid när det handlar om trä. Stryk panelen två gånger för ett resultat som står pall för väder och vind. 

  Investera i dig själv

  Ett garage är en god investering på flera sätt. När du väljer att själv montera ditt garage håller detta förstås kostnaden nere. Du slipper dyra snickararvoden och byggkranar, vilket är pengar som du istället kan välja att lägga på vad du helst önskar ha i ditt garage. Är det en plats för en ny fin amerikanare eller en racercykel? Eller är det här du kommer att hålla till när du snickrar fågelholkar och träpallar? Investeringen du gör är långsiktig. Vad du än väljer att fylla ditt garage med slipper dessa fordon eller trädgårdsredskap stå ute och rosta. Genom att investera i ett monteringsfärdigt garage har du givit dig själv en plats där du kan vara ifred och pyssla med ditt. Du kanske vill mecka, snickra eller på annat sätt fixa med just det som du älskar. Det är en investering, som inte är mätbar i kronor och ören.