Hoppa till innehåll
Hem » Nyheter » Garage i byggsats

Garage i byggsats

  Längtar du efter ett garage och söker efter kvalitet, gediget hantverk och marknadens bästa pris? Då har du kommit rätt. På Björklidens har vi över 65 års erfarenhet av att leverera garage i byggsats till ett billigt pris. Hos oss kan du köpa byggsatser för garage i varierande storlekar. Söker du någonting som är omkring 25 kvm, 30 kvm eller hela 50 kvm? Vi har modeller för alla storlekar och behov. Byggsatsen levereras hem till dig, och även en monteringsanvisning som gör att du enkelt och smidigt kan ta din byggsats från paket till färdigt garage. Önskar du går det också bra att lägga till vårt grundpaket som ger ditt garage en bra grund och goda förutsättningar att vila på. 

  Vår förhoppning är att du ska hitta ett garage som erbjuder dig just det du önskar och behöver. Förutom att få plats med dina fordon vill du kanske göra rum för förråd samt förvaring av trädgårdsredskap och maskiner? Vad du än önskar finns vi här med lång erfarenhet och kompetens för att hjälpa dig från idé till färdigt garage.

  Så här bygger du våra garage

  Det är mycket enklare än vad du anar att bygga ett garage. Här följer en översiktlig guide för hur ett bygge går till, steg för steg. Monteringsanvisningen skickar vi hem till dig vid köpeavtal, så att du i lugn och ro kan få en god överblick om hur du ska gå tillväga. Det kan också kännas skönt att veta att vi finns här för våra kunder, från idé till färdigt bygge. Vi tillhandahåller personlig service eftersom vi värnar om dig och ditt bygge.

  Steg 1 – Grunden

  En bra grund är ovärderlig. Du kan välja att själv ombesörja grunden eller att välja till vårt grundpaket. Detta levereras direkt till dig från leverantören Benders innan din byggsats kommer. Grundpaketet innehåller färdigisolerade sockelelement med syll av armerad betong. Med Benders grundpaket medföljer ett sockelelement i fiberförstärkt betong vilket gör att du själv inte behöver mura upp en sockel, utan du kan vara trygg i att fukt håller sig undan byggets konstruktion av trä. 

  Du bygger själv grunden steg för steg, från sockelelement, syllbalk, armering och isolering. Kom ihåg att skära bort L-element och syllbalk där du eventuellt skall placera dörr samt garageport. När betongbilen kommer är det viktigt att se till att betongen kommer hela vägen ut mot kanten av L-elementen. För att inte betongen ska härda för fort och orsaka sprickor är det också viktigt att komma ihåg att vattna den. När grunden är på plats är det dags att börja bygga ihop din byggsats. 

  Steg 2 – Väggarna

  Det är bra att ha en skruvdragare, en hammare och ett vattenpass till hands, såväl som ett par brädor för att hålla konstruktionen i våg och lod under hela monteringen. Sätt samman väggsektionerna och se till att pressa ihop dem med skruvtvingar innan de skruvas ihop. Det är också viktigt att tänka på att se till att väggarna står i våg och lod. Du kan använda brädor för att hålla dem på plats under arbetet med monteringen. När alla väggar är på plats är det dags att bära in takstolarna.

  Steg 3 – Takstolar och gavelspetsar

  Häng takstolarna upp och ned i konstruktionen då det kommer att underlätta monteringen. Ett tips är att använda en regel och ett snöre för att lyfta upp takstolen på plats. Sätt fast takstolarna med vinkelbeslag och kontrollera även att utsprånget är lika stort på båda sidor om ditt garage. Därefter är det dags att montera gavelspetsarna. Ett tips är att måla dem innan montering. Se till så att gavelspetsen sitter kant i kant med takstolen.

  Steg 4 – Undertak, läkt med mera

  Bärläkten kommer kapad i rätt längd vilket gör det smidigt för dig att bygga ihop byggsatsen till ditt garage. Montera väv och läkt innan du sätter fast vindskivorna. Montera krokarna till hängrännan och justera denna till rätt längd. Det är nu dags att sätta in dörrar och fönster. Montera dit stuprör och lägg på takpannor. Nu kan du fästa eventuell isolering samt gipsskivor inuti garaget. Slutligen är det dags att sätta in din takskjutport.

  Steg 5 – Göra fint

  Vi rekommenderar att du målar ditt garage inom nio månader för att skydda det från fuktskada. Välj en färg av god kvalitet. Fundera över hur du vill använda ditt garage invändigt. Ska det fungera som förråd? Verkstad? Arbetsplats? Gym? Kommer du främst att mecka med dina fordon eller förvara och ta hand om dina trädgårdsmaskiner och redskap? Marknaden är full av fantastiska lösningar för smart och effektiv förvaring. Välj ett inredningssystem som passar dina behov och ditt utrymme. Kanske vill du även måla väggarna invändigt och göra ditt nya utrymme trevligt och praktiskt med god belysning.

  Alla våra garagebyggsatser

  Vi erbjuder många olika modeller av byggsatser för enkelgarage såväl som dubbelgarage. Vi har byggsatser som lämpar sig för dig som vill bygga 25 kvm och hela vägen upp till 50 kvm. Fundera gärna över hur du tänkt använda ditt garage och vad du vill fylla det med. Vi tillhandahåller byggsatser för garage som även ger dig utrymme till förråd och förvaring. Med våra garagepaket får du smidigt och snabbt ett garage på plats, och det till ett riktigt bra pris. Vad passar dig och dina behov bäst? 

  Här följer en lista med alla våra enkelgarage samt dubbelgarage. Angivna mått är yttermått och länken tar dig direkt till mer information och skisser för just den garagemodellen.

  ENKELGARAGE G 40

  • 405 x 605 cm
  • Läs mer om det smalaste enkelgarage vi erbjuder här. 

  ENKELGARAGE G 45

  • 455 x 605 cm
  • Ett enkelgarage som erbjuder lite mer utrymme hittar du här. 

  ENKELGARAGE G 50

  • 505 x 605 cm
  • Ett enkelgarage med plats för din bil och mer därtill. 

  ENKELGARAGE G 55

  • 555 x 605 cm
  • Bra med plats för förråd eller annan förvaring intill bilen. 

  ENKELGARAGE MED LOFT GL 50

  • 505 x 605 cm
  • Mycket grejer? Välj ett garage med loft för goda förvaringsmöjligheter. 

  ENKELGARAGE MED LOFT GL 55

  • 555 x 605 cm
  • Ett än mer generöst garage med förvaring på loftet. 

  ENKELGARAGE MED VALMAT TAK GV 50

  • 505 x 605 cm
  • Matcha huvudhusets tak med detta generösa garage. 

  ENKELGARAGE PULPETTAK GP 50

  • 505 x 605 cm
  • Välj pulpettak för goda förvaringsmöjligheter och en känsla av rymd. 

  DUBBELGARAGE G 65

  • 655 x 605 cm
  • Vårt smalaste dubbelgarage hittar du här. 

  DUBBELGARAGE G 70

  • 705 x 605 cm
  • Ännu lite bredare ger möjlighet till mer förvaring. 

  DUBBELGARAGE G 75

  • 755 x 605 cm
  • För dig som vill ha ännu mer utrymme vid sidan om bilarna. 

  DUBBELGARAGE G 80

  • 805 x 605 cm
  • Vårt mest generösa dubbelgarage ger dig gott om plats för förvaring. 

  DUBBELGARAGE MED LOFT GL 65

  • 655 x 605 cm
  • Smart förvaring på loftet till detta dubbelgarage. 

  DUBBELGARAGE MED VALMAT TAK GV 65

  • 655 x 725 cm
  • Ett rymligt dubbelgarage med valmat tak. 

  DUBBELGARAGE PULPETTAK GP 70

  • 705 x 605 cm
  • Mycket plats för förvaring och en härlig känsla av rymd får du om du väljer denna modell.

  65 års erfarenhet

  Vi på Björklidens har lång erfarenhet i branschen och stor kunskap om att leverera byggsatser för garage, carportar och fritidshus. Eftersom vi inte lagerhåller, så ger det dig en stor frihet och flexibilitet att anpassa ditt bygge efter önskemål. Det går exempelvis att förlänga en byggnad, eller lägga till fönster för ett härligt ljusinsläpp. Det går även att välja till en dörr som gör det smidigt att ta sig in och ut ur garaget utan att använda garageporten. Hör med oss om vad vi kan göra just för dig.

  Vi erbjuder våra modeller med olika typer av panel, tak samt hängrännor och takpannor i flera färger. Detta ger dig som kund möjlighet att anpassa ditt nya bygge. På Björklidens arbetar vi enbart med högkvalitativa material och leverantörer som vi har goda samarbeten med. Varje del av ditt nya bygge är ett gediget hantverk och vi är stolta över att kunna erbjuda produkter som har utformats för hand i en tid då det mesta byggs i fabrik. Vi är övertygande om att god kvalitet och gediget utförande vinner i långa loppet. 

  Som kund hos oss får du också personlig service, vi assisterar dig då det behövs. Vi är ett familjeföretag med lång erfarenhet, åtta anställda och egen tillverkning, beläget strax utanför Sölvesborg. Vi värnar om familjetraditionen att leverera kvalitetsprodukter samt att tillhandahålla en personlig och trygg kontakt med våra kunder. Med över 65 års erfarenhet vet vi vad våra kunder efterfrågar och har resurser och kompetens för att kunna leverera det. 

  Låt dig inspireras 

  Om du har drömt om att ha ett garage har du kanske sett framför dig hur din gräsklippare, dina cyklar, alla dina kartonger och redskap ska få ett bo. Ett garage är i mångt och mycket ett hem – för dina prylar och fordon naturligtvis – men kanske också för dig? Ibland kan hemmets lugnaste vrå visa sig vara garaget och många är exemplen på vad detta utrymme kan användas till. Kanske skapa ett hemmagym eller en kontorsplats i garaget eller rejäla förråd och förvaring. Låt dig inspireras av allehanda möjligheter och använd ditt nya garage på det sätt som passar dig och dina behov. Då vi levererar byggsatser till såväl enkelgarage som dubbelgarage, ger det dig möjlighet att välja ett garage i den storlek, form och med det utseende som passar dig.

  När du har valt modell

  Ska ditt nya garage ha sadeltak, valmat tak eller pulpettak? Vilken fasad önskar du och vilken färg på takpannor och hängrännor blir snyggast hemma hos dig? Det är många val att göra och det kan vara riktigt roligt att utforma ditt garage så som du vill ha det. Söker du någonting längre än det våra befintliga modeller erbjuder? Inga problem! Det går utmärkt att lägga till byggelement om 120 cm. Du kan också välja att placera garageporten på långsidan om det passar dimensionerna för din tomt bättre. 

  Lägg till en dörr om du vet med dig att garaget blir en plats som du besöker ofta. Ett halvmånefönster kan vara ett trevligt tillval för dig som väljer sadeltak och vi erbjuder även andra typer av fönster som ger ett bättre ljusinsläpp. Det kan vara avslappnande för ögat med naturligt solljus om du planerar att tillbringa mycket tid i ditt nya garage. En lång, multifunktionell arbetsbänk kan vara mycket praktiskt, och väljer du en smart garageinredning ökar du förvaringsmöjligheterna i ditt garage. När du väljer att köpa en byggsats av Björklidens och monterar ditt garage själv håller du kostnaden nere. Du får ett väldigt bra garage till ett ännu bättre pris. Vi kan med stolthet säga att vi levererar de bästa och mest prisvärda monteringsfärdiga garage som marknaden har att erbjuda.