Hoppa till innehåll
Hem » Nyheter » Attefallsgarage – garage utan bygglov

Attefallsgarage – garage utan bygglov

  För dig som har ett en- eller tvåbostadshus krävs inget bygglov för att bygga ett så kallat attefallshus, eller attefallsgarage.

  Attefallsgaraget, som i enlighet med attefallsreglerna får vara upp till 30 m2, kan därför vara en smidig lösning för dig som inte har något behov av ett större garage. 

  Byggregler för attefallsgarage

  Trots att det inte krävs något bygglov för att upprätta ett attefallsgarage finns det en del regler man måste förhålla sig till. Attefallsgaraget måste vara fristående och placeras i omedelbar närhet till bostadshuset. Bygget måste även placeras minst 4,5 meter från tomtgräns mot granne, om inte berörda grannar gett sitt medgivande, annars krävs ett bygglov. Innan bygget kan påbörjas måste du skicka in en bygganmälan till byggnadsnämnden och få ett startbesked. På boverket.se kan du läsa mer ingående om reglerna för attefallsbyggnader. 
   

  Snabbfakta byggregler för attefallsgarage

   

  • Måste vara fristående i omedelbar närhet till bostadshuset
  • Max 30 m2
  • Högsta nockhöjd 4 meter
  • Minst 4,5 meter från tomtgräns mot granne, annars krävs grannmedgivande
  • Anmälan till byggnadsnämnden och startbesked krävs innan bygget påbörjas


  Attefallsgarage byggsats

  Med en färdig byggsats bygger du enkelt upp ditt attefallsgarage och slipper krånglet med lösvirke. Du kan då vara säker på att byggprocessen blir smidig vilket innebär att du sparar dyrbar tid och energi. Med en färdig grund att arbeta med vet du vad du får, till vilket pris och vad du kan förvänta dig. Hos Björklidens hittar du byggsatser för attefallsgarage anpassade efter reglerna för attefallshus. Vi har även möjlighet att anpassa våra byggsatser efter attefallsreglerna. Med ett garage från Björklidens kan du känna dig trygg med att du får den kvalité du eftersöker med noggrant utvalda material. Har du frågor om våra byggsatser för attefallsgarage? Tveka inte att höra av så berättar vi mer.

   

  Vi har fler modeller av enkelgarage som kan anpassas så att du kan bygga 30 m²

   

         

   

  • G 45, storlek 455 x 605 cm, blir 27,3 m²  Läs mer…

         

   

  • G 50, som standard storlek 505 x 605 cm, kan byggas i storlek 495 x 605 cm och blir då 30 m²   Läs mer… 

         

   

  Köp garage från Björklidens!
  Vi väljer ut, kontrollerar och förbereder – du bygger, och kan göra det med glädje.
  Vår långa erfarenhet inom branschen ger dig som kund en garanti att du får den kvalitet som du söker, servicen som du förtjänar samt ett perfekt resultat.