Hoppa till innehåll
Hem » Nyheter » Att tänka på när du ska bygga carport

Att tänka på när du ska bygga carport

  Funderar du på att bygga carport?

  Det är ett smidigt alternativ till garage för dig som inte har behov av samma skydd. Carporten skyddar mot väder och vind och du kan med lätthet både parkera och köra ut bilen. Väljer du att bygga en carport med förråd får du dessutom värdefulla förvaringsmöjligheter på köpet. Nedan har vi samlat tänkvärda råd inför ditt carportbygge.

   

  Att tänka på när du ska bygga carport

  Funderar du på att bygga carport? Det är ett smidigt alternativ till garage för dig som inte har behov av samma skydd. Carporten skyddar mot väder och vind och du kan med lätthet både parkera och köra ut bilen. Väljer du att bygga en carport med förråd får du dessutom värdefulla förvaringsmöjligheter på köpet. Nedan har vi samlat tänkvärda råd inför ditt carportbygge.

   

  Bygglov för carport – behövs det?

  Om du behöver bygglov eller inte för att bygga carport beror på storlek, placering på tomten och om du bor inom eller utanför detaljplanerat område. Vi rekommenderar att du kontaktar byggnadsnämnden för din kommun för att med säkerhet veta vilka regler som gäller i just ditt fall. Bygger du carporten i direkt anslutning till huset räknas den däremot som en tillbyggnad. I det fallet behöver du ansöka om bygglov. Annat fall där du behöver bygglov är om du vill placera carporten närmare än 4,5 meter från tomtgräns om du inte har grannmedgivande.

   

  Carport byggsats

  Med en färdig byggsats bygger du enkelt upp din carport och slipper krånglet med lösvirke. Du kan vara säker på att byggprocessen blir smidig vilket innebär att du sparar dyrbar tid och energi. Med en färdig grund att arbeta med vet du vad får, till vilket pris och vad du kan förvänta dig. Hos Björklidens levereras väggblocken i färdiga sektioner, där spik och skruv för monteringen ingår, och hanteras av två till tre personer då byggsatsen är anpassad för att slippa alltför tunga lyft. Med byggsatsen följer tydliga instruktioner och tips, allt för att göra bygget så enkelt som möjligt. Se vår steg för steg guide “Montera garage” för att följa en av våra kunders resa mot ett färdigt garage. Björklidens carport byggsatser anpassas enkelt efter dina önskemål vilket ger dig möjligheten att skapa din perfekta carport.

   

  Carport med förråd

  Ett förråd i carporten innebär ökad stabilitet åt konstruktionen och bättre förvaringsmöjligheter för dig. Att kombinera carport med förråd innebär en tilläggskostnad men kan vara en väl värd investering. Vem önskar inte extra utrymme för vinterdäck, cyklar och utemöbler m.m.? Hos Björklidens hittar du ett brett urval av carportmodeller med förråd anpassade efter just dina behov.

   

  Svårt att välja mellan garage och carport?

  Varför inte både och! Modellen CGF 75, ger dig både garage, carport och förråd. Här får du en totalyta om 63,8 m².
  Här har du både en helskyddad och en lättillgänglig plats för bilen samtidigt som du får ett stort förråd som du kan välja att ha som kall eller varmförråd.

  Vi har även en modell med garage och carport. CG 75, storlek 755 x 605 cm.
  Här har du både en helskyddad och en lättillgänglig plats för bilen.


  Bygga carport – vad kostar det?

  Priset för att bygga carport varierar beroende på storlek, materialval och tillval som förråd och fönster. Kostnaden för våra monteringsfärdiga carportbyggsatser startar på 97 200 kronor. Se vårt urval av carport i olika prisklasser för att hitta ett alternativ som passar dig.


  Björklidens carportmodeller

  Vi har carportmodeller för både en och två bilar som kan förlängas i sektioner om 120 cm. Vi erbjuder fyra olika panelalternativ och flera tillval för att du ska kunna skapa en carport helt anpassad efter dina behov. Hos Björklidens får du inte bara en carport utan ett gediget hantverk. För oss är det viktigt att du blir nöjd och vi lägger stor vikt vid kvalitet och att skapa en carport som du kan vara stolt över. Här hittar du hela vårt urval av carportmodeller.